Single Blog Title

This is a single blog caption

Something personal

In deze weken gaat bij ons regelmatig de bel in de avond. Als ik door het spiekgaatje kijk, zie ik een collectant. Met het ene doel heb je (helaas) meer dan met het andere doel. Uiteraard doe ik altijd open en al is het een euro, alle beetjes helpen. Zo was het donderdag Wereld Alzheimer Dag.

Sinds kort, sinds ik mijn vriend Erwin ken, heb ik daar “iets mee”. Erwin zijn moeder heeft Lewy-body-dementie. Vrijdag ontmoette ik haar voor het eerst en van te voren had ze aangegeven dat ze het fantastisch zou vinden als ik mijn camera mee zou nemen. Dat was uiteraard niet tegen dovemansoren gezegd dus hier twee foto’s.

Erwin had mij al veel verteld over zijn moeder, over Zorgcentrum Hogewey waar zijn moeder woont, over het personeel maar toch was ik zwaar onder de indruk over het enorme geduld van het liefdevolle verzorgende personeel en over de lokatie. Naar aanleiding van het geldtekort in de ouderenzorg was Sophie Houtzager, lokatie manager van Zorgcentrum Hogewey, deze week te gast bij RTL Late Night. Zij vertelde over de unieke manier van werken van het zorgcentrum. Het zorgcentrum is een dorp op zich met huizen met elk een eigen thema: huiselijk, Goois, landelijk of cultureel. Hierdoor voelen de bewoners zich thuis en is de stap van huis naar het zorgcentrum minder groot.

Kortom, doel van mijn woorden: geef (gul) als een collectant voor Alzheimer aanbelt want 1 op de 3 vrouwen krijgt te maken met dementie en 1 op de 7 mannen…

Website Zorgcentrum Hogewey: www.vivium.nl
Link naar het fragment van Sophie Houtzager bij RTL Late Night: www.rtllatenight.nl

2 Responses

Leave a Reply